Siemens kaffeexpert Fredrik Gustafsson, ägare av Kafferosteriet Koppar, brukade inte reflektera kring vad hans morgonkaffe smakade, men så för 7 år sedan åkte han tillsammans med sin fru Juliana till Costa Rica och för första gången i deras liv drack de nyrostat, färskt kaffe och fick något av en uppenbarelse. Sedan dess har de sett det som deras livsuppgift att få fler att upptäcka färskrostat kaffe och själva påbörja sin egen smakresa i kaffets värld.
Fredrik rekommenderar att använda Kaffehjulet, ett smakverktyg framtaget av sensoriker, forskare och kafferostare från hela världen för att lära sig identifiera nya aromer i kaffet och utforska den rika smakflora som kaffebönan har. Han lyfter även vikten av att använda färskrostade bönor och en kaffemaskin som kan utvinna alla komplexa smaker.
Siemens helautomatiska espressomaskiner har förfinad teknik som gör dina kaffebönor rättvisa och lockar fram alla aromer. En keramisk kvarn som maler jämt, ett optimalt tryck och ett helautomatiskt rengöringssystem, som med en ångpuff rengör sig själv varje gång du tillrett en mjölkdryck, gör att du kan luta dig tillbaka medan maskinen tillreder en utsökt kopp kaffe åt dig.
Men hur hittar man en kaffeböna i sin egen smak? Vi har alla våra personliga preferenser för vad som är gott kaffe. Vissa vill ha det fylligt och kryddigt, andra föredrar ljusrostat med hög syra. Siemens har tillsammans med Fredrik Gustafsson tagit fram ett test där du får reda på vilken kaffeböna som bäst passar din smak. Du får dessutom Fredriks skräddarsydda förslag över vilka inställningar på din espressomaskin som bäst lockar fram kaffebönans alla aromer.
Börja nu din egen smakresa – Välkommen in i Siemens värld av kaffe.