Upptäck fler smaknyanser med övning och innovativ teknik

Med sitt unika smaksinne och fotografiska doftminne är Richard Juhlin i den absoluta
världstoppen när det kommer till smak och han har alltid älskat kaffe. När han dricker kaffe är smaken viktigast, därför väljer han Siemens espressomaskiner, som tack vare tekniken kan utvinna alla de finaste aromerna ur varje enskild kaffeböna. Han menar att man inte behöver vara expert för att lära sig upptäcka och uppskatta många komplexa smaker i ett bra kaffe.

”Börja med att variera kaffesort och rostningar och testa olika brygginställningar på din
espressomaskin. Ta dig sedan tid att verkligen observera doft och smak, håll dig fokuserad och försöka identifiera vad du upplever.”

Vill man lära sig att sätta ord på smakerna föreslår Richard att man tar hjälp av ett kaffehjul. Det är ett verktyg som innehåller fält för att notera egenskaper som doft, smak, syra, kropp och eftersmak, och som hjälper till att beskriva kaffeprovningsupplevelserna.

Att lyfta fram tydliga fina smaker kräver sin teknik. Richard menar att det är just smakfokuset som gör att han väljer Siemens espressomaskin EQ900. Här finns funktioner som anpassar inställningar efter vilken kaffeböna som valts, möjligheter att prova sig fram, finjustera och personligt anpassa kaffet. Helt enkelt ett smidigt sätt att få kaffe i världsklass.