Upplev spektakulär design mitt i öknen med EQS SUV 450+.

Med de snöbeklädda bergen i bakgrunden färdas vi genom det pittoreska ökenlandskapet i EQS SUV 450+. Det är inga problem att manövrera det allt ojämnare underlaget i vildmarken; med körläget Offroad kan man höja fordonet med 25 millimeter och fortsätta resa bekvämt när vägen blir mer ogästvänlig. Trots att vi är mitt ute i vildmarken är laddinfrastrukturen väl utbyggd. Inte för att det spelar så stor roll – bilen vi färdas i har en räckvidd på hela 66 mil.

Motsatsen till modernism.
Det är vad John Vugrin kallar det spektakulära Kellog Doolittle Residence som är inbäddat mellan klippor, sanddyner och Joshuaträd. Huset ritades i slutet av 1980-talet av arkitekturprofilen Kendrick Bangs Kellogg, men en del spekulerar i om det har transporterats hit från en annan galax. Alla är nog överens om att det inte är något traditionellt hem. Huset har varken konventionella väggar eller rum som bryter av. Allt hänger samman – i dubbel bemärkelse. Alla möbler är specialtillverkade av John, och trots all betong och sten utstrålar interiören värme tack vare blandningen av naturliga material. Det är tydligt att skaparen är lika mycket konstnär som arkitekt.

Från ett mästerverk till ett annat.
John ser likheter mellan Kellog Doolittle Residence och EQS SUV. Insidan ger samma känsla av rymd och öppna ytor, mycket tack panoramasoltaket som släpper in ljus. Dessutom genomsyras bilen av detaljrikedom i samma anda som det spektakulära huset har designats. När mörkret börjar lägga sig över vildmarken kompletteras den rosa kvällshimlen av interiörens panelbelysning som ger känslan av att färdas i ett lyxigt rymdskepp. Allt är genomtänkt in i minsta detalj. Precis som John Vugrins mästerverk i Joshua Tree Park är.

EQS SUV | Strömförbrukning (blandad körning enligt WLTP): 20,7–20,9 kWh/100 km; CO2-utsläpp i g/km (blandad körning): 0. Information kring våra förarassistans- och säkerhetssystem återfinns på www.mercedes-benz.se. Med reservation för slutförsäljning, skrivfel och justeringar.