Precis som med ett vin får kaffet sin unika karaktär utifrån hur råvaran odlats och hanterats. Art, klimat, hantering och rostning, allt har stor inverkan på kaffebönorna och genom att välja rätt teknik kan du tydligt uppleva bönans specifika smakkaraktär i din kaffekopp.
Tekniken att anpassa bryggningen efter kaffebönans rostningsgrad och ursprung är en av dem.
I Siemens nya espressomaskin EQ900 finns beanIdent, en unik funktion som känner av dina bönors ursprung och rostningsgrad och hittar de ideala inställningarna för att få fram det bästa ur dina kaffebönor. Ljusrostat eller mörkrostat, Arabica eller Robusta, oavsett vilka kaffebönor du väljer ser maskinen till att anpassa sig efter bönans storlek och struktur och ställer sedan in den malningsgrad, extraktionstid och vattenmängd som är bäst lämpad för att ta fram alla fina smakaromer ur just den bönsorten.
Läs mer om hur smarta funktioner kan ge dig stora kaffeupplevelser.
Välkommen in i Siemens värld av kaffe.