Temperatur, nederbörd, höjd och jordmån. Hur odlingsförhållandena ser ut där kaffebönorna odlats och skördats har stor betydelse för hur kaffet smakar när det slutligen landar i din kopp. Ju mer du lär dig om varje kaffeproducerande lands specifika förutsättningar, landets terroir, desto mer spännande blir det att provsmaka och fördjupa dig i kaffets rika smakvärld.
Kanske känner du redan till att en kaffeböna innehåller nästan 1000 olika aromer? Det är mer än dubbelt så många som finns i ett vin och möjligheterna att uppleva nya spännande smakkombinationer är därför nästintill oändliga. Om du vill förhöja din kaffeupplevelse hemma och kanske hitta ditt favoritkaffe, så börja med att undersöka hur kaffe från olika länder skiljer sig åt och vilka smaker du föredrar. Du kommer snabbt att upptäcka att kaffe verkligen inte bara smakar kaffe och enkelt känna skillnaderna mellan exempelvis ett kaffe från Brasilien, med tydliga toner av nötter och choklad, och ett kaffe odlat i Afrika med fruktig, blommig arom.
När du hittat ett kaffe som passar dig så är nästa steg att brygga det med rätt teknik för att göra dina bönor rättvisa. I Siemens helautomatiska espressomaskiner samverkar flera avancerade komponenter för att du ska få riktigt gott kaffe varje gång.
Siemens samarbetar med kafferosteriet Koppar, ett kvalitetsrosteri helt inriktat på färskrostat kaffe för att optimera alla smaker. Med sin gemensamma kunskap och passion för kaffe och bryggteknik har Koppars Fredrik Gustafsson tillsammans med Siemens tagit fram Kaffeguiden, en inspirerande guide som hjälper dig att hitta rätt espressomaskin och ett kaffe som passar just din smak. Så att du med hjälp av rätt teknik och kunskap om kaffebönans ursprung kan öppna upp för en hel värld av aromer.