Recept från ett av världens mest ikoniska hotell och deras kulinariska team av kockar
Medan vi sitter hemma med mer tid över än vanligt vill vi hjälpa dig med lite spännande recept. Det är superkockar från några av världens bästa hotell som delar med sig av några av sina skatter. Håll till godo och hoppas det smakar.
Hummer Tagliolini med körsbärstomater
Av: Christoph Bob, från Michelinrestaurangen Il Refettorio i Monastero Santa Rosa, Amalfikusten.
Vid den italienska kusten är det en tradition att inkludera skaldjur i middagen. Det är här kocken Christoph Bobs favoriträtt Hummer Tagliolini kommer in i bilden. Maträtten är gjord på färsk hummer och noggrant utvalda ingredienser som vitlök, basilika, tomater och olivolja. Restaurang Il Refettorio på Monastero Santa Rosa på Italiens Amalfikust mottog sin första Michelin-stjärna i november 2017 under kock Christoph Bob styre.
Christoph har arbetat på några av världens mest berömda restauranger och hans omättliga passion för mat återspeglas i varje maträtt på menyn på Il Refettorio. Han har skapat en innovativ gastronomisk medelhavsupplevelse med de färskaste ingredienserna från den omgivande regionen Kampanien, inklusive blommor som odlas i hotellets egen ört- och grönsaksträdgård.
Ingredienser:
400g ägg tagliolini
300g mannagryn
100g mjöl
6 st ägg
1 hummer (ca 600g)
200g körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
200ml hummerfond
Extra-virgin oliv olja
Färsk basilika
En nypa salt
Gör så här:
1. Dela hummern, hacka körsbärstomaterna och skala vitlöken.
2. Stek hummern i en kastrull tillsammans med olivolja, vitlök och körsbärstomater. Stek på medelvärme i ca 2-3 minuter.
3. Vänd hummern och låt den stekas i ytterligare 3 minuter.
4. När hummern är tillagad tar du bort den från pannan, men håll hummern varm.
5. Häll i hummerfonden och låt det sjuda.
6. Koka pastan i saltat vatten och häll sedan ner pastan i såsen.
7. Ha sedan i basilikan och låt det koka 1 minut.
Servera och njut!
Källa: www.perowneinternational.com & www.monasterosantarosa.com