Den 8:e januari öppnar pop up-restaurangen Garba i egen lokal. Efter tre år av gästspel och pop ups (i somras på bl.a Tyge & Sessil) har kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström bestämt sig för att ge sitt restaurangprojekt Garba ett permanent hem. Från 8:e januari hittar vi Garba på Norrlandsgatan 24, 3:e våningen. Där kommer Marion och Linn fortsätta servera rak, ärlig mat i en avslappnad och hemtrevlig miljö.
Se receptet till en av Garbas signaturrätter nedan.
Grillad havskräfta med satsuma, kärnmjölksdressing, vinterblad och surdeg
Serverar 4
Surdegskrisp
1 surdeg
½ dl Olivolja
1. Skiva 8 tunna skivor bröd.
2. Lägg dem på en plåt och ringla på olivolja och salt.
3. Rosta brödet på 170 grader i ugn tills det blivit krispigt och fått en gyllenbrun
4. Låt svalna och bryt sedan krispet på mitten för en bra storlek till salladen
Grilla havskräfta
4 st havskräftor
Grillpanna/ grill
2 krm Fänkålsfrön
2 krm Dillfrön
1 krm Chilliflakes
1krm Salt
- Dela kräftorna på längden och krydda dem.
2. Grilla kräftorna tills det fått en fin yta. Serveras direkt
Kärnmjölksdressing
1 äggula
3 dl olivolja
Juice och rivet skal från en halv citron
4 krm salt
½ dl kärnmjölk
- Lägg i äggulan, citronskal, juice och salt i en bunke.
2. Vispa försiktigt ner olivoljan i bunken. Det ska bli en krämig majonnäs.
3. Addera kärnmjölken och smaka ytterligare av med eventuellt salt.
Vinterblad
2 st Satsuma
20 g Persilja
10 g Körvel
10 g Dragon Frissesallad
2 huvuden valfri grönsallad tips är att i vinter är det hög tid för fina och goda sallader från Italien. Så ta dig till en italiensk mataffär och unna dig.
- skala satsuman och skiva tunnt
- Plocka och skölj salladen och örterna
- Dressa salladen med kärnmjölkdressingen innan servering
Läs mer på http://www.garba.se/