Trenden fortsätter att vara stark. De stora designhusen öppnar ännu fler restauranger. Nu senast var det dags för Louis Vuitton att öppna i Saint Tropez på Place des Lices i White 1921 Hotel.
Det var ingen mindre än Mory Sacko som fick den äran. Sacko har gjort en kometkarriär och är en av de starkast lysande stjärnorna på gourmethimlen i Paris nu. Efter att ha slutat skolan som fjortonåring arbetade han haute cuisine från grunden bland annat på Shangri-La och Mandarin Oriental.



Hans första egna restaurang, MoSuke, gjorde stor succé med mixen av afrikanska, franska och japanska smaker och han belönades med en stjärna i Guide Michelin.
Nu ska han ta franska rivieran med storm och vi tror det kommer gå galant. Det blir samma smakmix som i Paris men kanske får vi se lite fler grönsaker i utbudet.
Vi kommer definitivt testa nästa gång vi är i närheten.
Läs mer på restaurantsainttropez.louisvuitton.com/en/home/



I Osaka i Japan öppnade Louis Vuitton 2020 upp Le Café V och Sugalabo V. Le Café V kan alla i butiken besöka men Sugalabo V är en middagsrestaurang där bord måste förbokas. Här bossar kocken Yosuke Suga bland kastrullerna. Och bland kastrullerna har han vistats hela sitt liv då kockyrket var ett kall för både hans far och farfar.
Han har varit stjärnkockens Joël Robuchons skyddsling och är upplärd av honom i både Paris, Tokyo och New York.
2015 öppnade han Sugalabo Inc i Tokyo, en superexklusiv restaurang dit hela världens gourmeteter köat för att få ett bord. Hans matlagningsstil är en mix av det moderna franska köket och det enkla japanska. Hans prio nummer ett är perfekta råvaror.
2021 öppnades även ett Le Café V i Ginza i Tokyo. Samma kock och samma upplägg men här satsar man även på choklad vilket blivit en superhit. Man kan väl säga att hela LV:s restaurangtänk är en stor superhit tycker vi.