I augusti öppnar krögaren och entreprenören Pontus Frithiof, tillsammans med kompanjonen Mario E. Moroni, sin första exklusiva restaurang sedan Pontus in the Green House stängdes 2007. La Tour, som betyder tornet på franska, kommer att bjuda sina gäster på oförglömliga gastronomiska upplevelser i en elegant och avslappnad internationell miljö med fantastisk utsikt över Riddarfjärden och Stockholm.Krögarens vision av en finkrogsrestaurang som La Tour har funnits länge. En helhetsupplevelse i högsta klass med exklusiv gastronomi och en hög servicenivå – ett koncept som inte liknar något i Sverige. Atelier 23, på våning 23, byggs nu om av arkitekterna på Whyte & Lilja som skapar uppdaterade miljöer där svenskt 60-tal möter internationell flärd. Tegel, glas, koppar och ek varvas med varma färger, textilier i lager på lager, moderna designmöbler och växter.
La Tour-upplevelsen inleds redan vid bokningen. Speciella önskemål så som specialmeny, matpreferenser och transport görs muntligt över telefon med restaurangens gastronomiska concierge, Sofia Redenheim med många år inom Pontus Group, som tar hand om det praktiska. På entréplanet möter La Tours door manager sällskapet och eskorterar dem till restaurangen. Väl uppe på våning 23 ligger Salongen, La Tours à la carte-restaurang och stora matsal med 26 platser. Här finns även tre chambre séparée varav två har plats för 8 personer vardera och den tredje, Biblioteket, rymmer 12 personer. Det finns också ett litet härligt orangeri och balkongen med Stockholms mest magiska utsikt – alla miljöer i sober och ombonad känsla. Utöver allt detta erbjuds fashionabel shuttle service för bästa möjliga start på besöket.
Alltsedan Pontus tid i Frankrike har den franska matkulturen legat honom varmt om hjärtat och varit ett stående inslag på restaurangernas menyer. La Tour är inget undantag. Matkonceptet blir klassiskt, modernt och elegant med de bästa och mest exklusiva råvarorna för säsongen. Som komplement kommer det finnas en innovativ, lika exklusiv, vegansk del på menyerna. Allt är närodlat eller lokalproducerat, med undantag från vissa lyxiga råvaror. Robert-Jan Rijns, med erfarenhet från några av Sveriges bästa restauranger blir restaurangchef och Michael Spiridon med erfarenhet av både klassisk och vegansk matlagning tillträder som kökschef.
Gästerna i Salongen erbjuds en á la carte-meny medan de mindre separata matsalarna har fasta menyer att välja bland. Men oavsett, bjuder La Tour på variation, dynamik och karaktär i smakupplevelserna. Vinlistan som är komponerad av Mario E. Moroni, gruppens chefsommelier sedan 20 år och delägare, är också exklusiv med fokus på utmärkta viner och champagne från klassiska vindistrikt. Ansvarig sommelier är bland andra Emil Larsson, som arbetat för Pontus Group sedan 2005.
Restaurangen kommer att hålla öppet för bokade gäster inledningsvis torsdag och fredag för lunch och middag. Under hösten erbjuds även afternoon-tea i modern och lyxig tappning på lördagar.
La Tour öppnar den 26 augusti. För bokning från och med den 2 augusti 2021 mejla latour@pontusfrithiof.com eller ring 08 23 99 50.
Adress: Rålambsvägen 17, Stockholm.