Frida Ronge är känd för sin japansk-nordiska matlagningsstil och har många meriter bakom sig. Förutom att vara kreativ ledare för TAK och UNN i Stockholm så öppnade hon 2012 restaurangen VRÅ i Göteborg och har varit kökschef på Råkultur i Stockholm.
Bland utmärkelserna finns silvermedalj i Seven Sushi Samurai-världsmästerskapet i London 2010, Årets “Rising Star” i White Guide 2013 samt vinnare av Karin Franssons Mentorpris i Årets kock-tävlingen 2014.
Receptet på hennes Pilgrimsmusslor med soja och yuzu som hon nu delar med sig av till Connoisseur Clubs medlemmar kommer ur hennes senaste bok ’’Food Retreat’’.

Foto: Simon Bajada
Pilgrimsmussla, soja & yuzu
Recept av: Frida Ronge
4 portioner som förrätt
8 msc-certifierade kammusslor eller 4 pilgrimsmusslor i skal
10 cm gurka, spara kärnorna till dressingen
1 tsk finhackad grön chili utan kärnor
Dressing
3 msk japansk soja
2 msk vatten
1 msk yuzusaft
1 msk rostade sesamfrön
kärnhuset från gurkan
1 tsk rapsolja
Gör så här
Ta bort muskeln från pilgrimsmusslan och skär musslan i cirka 4 bitar. Dela gurkan och skär bort kärnhuset till dressingen. Skär resten av gurkan i lika stora bitar som pilgrimsmusslan.
Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Blanda musslorna med dressing och chili, låt marinera cirka 10 minuter. Blanda ner gurkan och servera.