Le Bristol Paris har länge ansetts vara en plats för gastronomisk excellens. Le Bristols restaurang Épicure har tre Michelin-stjärnor och Eric Frechon är en av de främsta kockarna i världen.
Nu delar han med sig av ett av sina hemliga recept. Ett snabbt, enkelt, franskt sådant är hans hasselnötsfyllda madeleinekakor. Hans passion för bakning märks bland annat genom att han förra året installerade en mjölkvarn på hotellet, vilket gjorde Le Bristol Paris till det första och enda hotellet i Paris som producerar sitt eget hemlagade färska mjöl från forntida vete. Kul!
Madeleinekakor med hasselnötskräm
Av: Eric Frechon, stjärnkock på Hotel Le Bristol i Paris.
Ingredienser
1 liten klick hasselnötskräm
35 ml mjölk
100 g socker
1 tsk vaniljextrakt
125 g mjöl
125 g smält smör
2 små ägg
½ paket jäst
1 msk smör (att smörja formen med)
1 msk mjöl (att strö formen med)
Gör så här:
1. Smält smöret
2. Smöra och strö formen
3. Sätt ugnen på 210°C
4. Vispa äggen i en skål
5. Mixa ägg, socker, mjölk och vaniljextrakt i en annan skål
6. Tillsätt smält smör, mjöl och jäst och rör om
7. Häll smeten i Madeleine formar. De ska fyllas till hälften
8. Häll en klick hasselnötskräm i varje form och häll sedan över resten av smeten
9. Tillaga i ugn i ca 10 minuter tills de har fått en fin färg
Bon appétit!
Källa: www.perowneinternational.com & www.edenbeing.com