Från catwalken till Maybach

Haute couture möter bildesign i Concept Mercedes-Maybach Haute Voiture. Belinda Günther, chef på Color & Trim, berättar om de små detaljerna som gör stor skillnad.

”Hur skulle det se ut om vi kombinerade våra produkter med haute couture?” Frågan ställdes av designchef Gorden Wagener 2019 och blev startskottet för utvecklingen av Concept Mercedes-Maybach Haute Voiture. Ansvarig för utvecklingsarbetet är Belinda Günther, chef för avdelningen Color & Trim. Tillsammans med sitt team jobbar hon med alla ytor, material och former interiört och exteriört. ”Uppdraget att kombinera mode med bilar var som gjort för mig.”

 

Mercedes-Maybach S-Klass: bränsleförbrukning i l/100 km (blandad körning enligt WLTP): 10,4 – 13,5; koldioxidutsläpp i g/km (blandad körning): 237-306. Förändring i utrustning kan påverka bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp. Värdena avser grundutrustad bil. Utrustning på bilen som visas kan skilja sig från vad som är tillgängligt. Med reservation för slutförsäljning, skrivfel och justeringar. Alla värden är preliminära och kan skilja sig från de slutliga, officiella testresultaten.