En espressomaskin för dig som uppskattar både utsökt smak och enkelhet.

Siemens nya espressomaskinen EQ900 gör det ovanligt enkelt att njuta av bra kaffe.
Med innovativa funktioner som beanIdent anpassas inställningarna automatiskt efter vilka kaffebönor som valts, för att lyfta bönans specifika aromer. Flexibla baristaMode gör det möjligt att finjustera kaffet ner till minsta smaknyans efter personliga önskemål.

Någon som verkligen uppskattar hur smidigt det är att få riktigt bra espresso, är vinkännaren och smakexperten Richard Juhlin. Med sitt unika smaksinne och fotografiska doftminne kan han identifiera hundratals komplexa aromer i en dryck. Att säga att Richard är kräsen med vilket kaffe han dricker är ingen överdrift. Den konkreta tekniken däremot, den överlåter han gärna till någon annan.

”Jag vill ha bästa tänkbara smak men jag är helt oteknisk. Siemens EQ900 sköter allt och det passar mig perfekt. Jag älskar att maskinen blir som min egen hemmabarista.”

Ett annat skäl till att Richard väljer Siemens är maskinens automatiska rengöring av mjölksystemet. En unik funktion där en ångpuff blåser rent systemet efter varje tillredd mjölkdryck. Något som både gör det enkelt för användaren och säkerställer ett kaffe helt fritt från störande mjölkrester.

”Tekniken i EQ900 gör att jag kan ägna mig åt det jag tycker är viktigast – att fokusera på smakupplevelsen. Det blir helt enkelt ovanligt enkelt att njuta av utsökt kaffe.”