Därför kan du tjäna på modern Private Banking

Private Banking är en hemvist för bankens mest förmögna kunder. Där är servicen högre och möjligheterna fler. Ofta kommer det med högre avgifter. Ju större tillgångar du har, desto mer får du betala eftersom de allra flesta banker förutom en fast årsavgift också tar ut löpande kostnader på det förvaltade kapitalet.

– Våra kunder är för smarta för att betala onödiga avgifter. De genomskådar den traditionella affärsmodellen, de vet att det finns alternativ. Det säger Nordnets Sverigechef Martin Ringberg.

Lägre priser & bättre villkor

Ett sådant alternativ är Nordnet. Här har du liknande möjligheter som hos traditionella Private Banking-aktörer, men utan några fasta, onödiga avgifter. Tvärtom får du lägre priser och bättre villkor. Martin Ringberg förklarar:

– Du har marknadens lägsta listränta på bolån*, rabatterat courtage** och förmånlig portföljbelåning***. Dessutom får du ta del av unika placeringserbjudanden och effektiva sätt att handla med större aktieposter.

Investeringstjänster för alla

En vanlig missuppfattning är att man behöver vara väldigt kunnig inom sparande, investeringar, aktier och börs för att vara kund hos en bank som Nordnet. Om det säger Martin Ringberg:

– Det kunde inte vara mer fel. Vi har bland mycket annat våra allokeringsfonder Nordnet One, ett lysande alternativ till diskretionär förvaltning, som kommer med en avgift om låga 0,34 procent. Motsvarande lösningar finns hos storbankerna för det mångdubbla. Väljer du en sådan produkt behöver du inte vara det minsta aktiv.

Vill man ha en modern bank, samtidigt som man har svårt att slita sig från mer traditionell portföljförvaltning med en personlig rådgivare, erbjuder Nordnet såklart det också, via partners.

Du bygger ditt eget paket

Generellt arbetar Nordnet så att du har tillgång till alla banktjänster du kan behöva, men att du själv sätter ihop ett eget paket med det du vill ha. Kanske är du intresserad av skatterådgivning, men inte kapitalförvaltning. Du funderar på att skriva ett testamente, men behöver ingen regelbunden legal rådgivning. Kort och gott, välj och betala för det du behöver och vill ha, strunta i resten.

Anmäl intresse & få mer information

För många är valet av bank ett emotionellt beslut. Visst ska produkter och tjänster matcha de egna behoven, men än viktigare är att det känns rätt med den service och support man får. Att den personliga relationen stämmer.

Hos Nordnet får du personlig service av hög kvalitet. Du har tillgång till ett dedikerat team med experter som hjälper till med allt; investeringsrelaterade frågeställningar och praktisk hjälp. Du har ett eget telefonnummer och kommer nästan alltid fram inom 30 sekunder.

– Det är vårt kundlöfte, som vi håller i så gott som samtliga fall, säger Martin Ringberg.

På nordnet.se/pb kan du läsa mer om modern Private Banking och anmäla intresse. Du förbinder dig inte till något – du får reda på dina möjligheter.

*Nominella räntor erbjuds per 23-09-18 i spannet 3,71 – 5,06%. 3,71% avser nominell ränta efter högsta möjliga ränterabatt. För högsta rabatt krävs en belåningsgrad på max 50% och minst 15 mkr i tillgångar hos Nordnet. Effektiv ränta utan rabatt för ett bolån på 1 mkr med en bindningstid på 3 mån och en löptid på 30 år är 5,18%, vilket (förutsatt oförändrad ränta och utan hänsyn till ev. skatteavdrag) ger en månadskostnad om 4 317 kr och en total kreditkostnad om 2 554 000 kr. Bolånet kräver en kostnadsfri aktie- och fonddepå hos Nordnet.

**Se prislistan på nordnet.se för fullständiga priser.

***Nominella räntor erbjuds per 23-09-18 i spannet 3,30 – 5,83%. Effektiv ränta: 3,35%. Lånebelopp: 100 000 kr. Återbetalningstid: 1 år. Uppläggnings- och årsavgift: 0 kr. Totalt belopp att betala tillbaka givet ovanstående exempel och att räntan är oförändrad: 103 350 kr.

Vi vill bara påminna om att ditt sparande kan gå upp och ner. Även om sparande i aktier och fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.