Cole & Son öppnar sin första flagship-butik i Chelsea

Cole & Son har skapat enastående tapeter sedan 1875 med oöverträffad känsla. Under sin 150-åriga historia har designhuset arbetat med de bästa kreatörerna och den 18 september 2023 öppnar man dörrarna till sitt nya hem i hjärtat av Chelsea.

Under 2022, samma år som drottning Elizabeth II firade platinajubileum, flyttade designhuset från norra London till nya lokaler på Jubilee Place SW3, en plats som under 30 år hade huserat ett konstgalleri. Byggnaden är från 1888 och skapades specifikt för produktion av tapeter. Därför var flytten verkligen unik för Cole & Son då man fick återbringa huset till dess ursprungliga syfte. Nu kommer den imponerande viktorianska byggnaden att bli designhusets huvudkontor och flagship-galleri med ett 200 m2 stort galleri på bottenvåningen som erbjuder en unik takhöjd. Där kommer kreatörernas omfattande portfölj av konstföremål som tapeter, textilier och ”inredningsfärdiga” produkter att vara tillgängliga.

Huset blir också hem för ett nytt arkivbibliotek för särskilt inbjudna, där ett luxuöst rum visar designer, träprover och arkivdokument från designhusets samling av 200-årig historia.

Flytten symboliserar en milstolpe där Cole & Son befäster sin roll som det främsta inredningsalternativet för designälskare, både på hemmamarknaden Storbritannien och i resten av världen.

Vi är otroligt glada att kunna välkomna inte bara arkitekter och inredningsdesigners utan alla som är intresserade av tapeter – och kunna erbjuda en plats för betraktelse och inspiration – ett ställe där drömmar blir till verklighet. Det finns ingen bättre plats för ett designcenter än ett anrikt galleri i Chelsea, vi har kommit hem.”

– Marie Karlsson, Creative & Managing Director Cole & Son