Huvudkocken på restaurang Parker’s Tavern är känd för sin oslagbara spaghetti Bolognese. Den engelska krogen är inspirerad av de gemensamma matsalarna som är synonyma med Cambridge Colleges, designad av inredningsarkitekten Martin Brudnizki. För att göra Tristans berömda Bolognese hemma rekommenderar Tristan att man verkligen lägger tid och kärlek i processen.
Ingredienser:
600g bräserad biff
6 skivor av rökt strimlad bacon
4 st vitlöksklyftor
2 burkar med hackade tomater
1 generös msk tomatpuré
4 kvistar timjan
1 lagerblad
1 mellanstor lök
1 selleristjälk
½ flaska rött vin
2 liter köttfond
1 msk smör
Gör så här:
– Sätt ugnen på 140°C
– Värm smöret i en ugnssäker stekpanna, lägg i köttfärsen och krydda med salt och peppar, lägg sedan i bacon och stek i ca 20 minuter
– Hacka sellerin, vitlök och lök och addera till köttfärsen.
– Häll i tomatpuré, lagerblad och timjan. När det har stekts i ca 1 minut kan du hälla i vinet.
– Häll i kött fonden och ställ in det i ugnen i 3 timmar. Kolla till den var 30 minut. Om den börjar se torr ut kan du hälla i mer fond.
– När 3 timmar har gått, ta ut bolognesen och rör om.
– När det kommer till pastan ska du ta ut den 2 minuter innan den är färdig kokt. Häll i pastan tillsammans med bolognesen och ha i lite av pastavattnet. Låt pastan och bolognesen koka ihop i en minut.
– För att servera den extra brittiskt, byt ut parmesanosten till Berkswell ost.
Smaklig måltid!