Belöna dig själv med en högre pension

Allt fler väljer att flytta sin pension till Nordnet. Inte så konstigt, när vi har det billigaste pensionssparandet på marknaden.

Hos oss betalar du inga onödiga avgifter – vi tar varken ut en fast årsavgift eller en löpande avgift på kapitalet. Du betalar bara för det du investerar i; courtage för aktier eller förvaltningsavgift för fonder.

Avgifter som på pappret ser ut att vara små kan göra stor skillnad för din pension, över tid. Att spara 1 miljon* genom att välja bort onödiga avgifter är långt ifrån omöjligt.


Stort utbud och prisbelönt fond

Det stannar inte vid avgifterna. Nordnet erbjuder ett av marknadens bredaste placeringsutbud med fonder, aktier och andra finansiella instrument.

Under 2023 lanserade Nordnet en helt ny fond, inspirerad av den populära statliga pensionsfonden AP7Såfa. En global indexfond med inbyggd hävstång där målsättningen är att ge 1,25 gånger avkastningen för det välkända globalindexet ”MSCI World ESG Leaders Index”, minus lånekostnaden för att skapa hävstångseffekten. Om man har en positiv marknadstro på lång sikt kommer hävstången att ge lite extra skjuts åt investeringen. Men om marknaden backar gäller det omvända, fallet blir lite större.

Så sent som i december utsågs Nordnet Global Index 125 till Årets Turbofond av Privata Affärers Årets Bank-jury.


Alla goda ting är tre

Med det sagt finns det flera goda anledningar att flytta pensionen till Nordnet. Inte konstigt att allt fler kloka miljonärer väljer bort onödiga avgifter till förmån för valfrihet, enkelhet och prisvärdhet.

  • Inga onödiga avgifter, kan ge en högre pension
  • Ett av marknadens bredaste placeringsutbud, med bland annat den prisbelönta fonden Nordnet Global Index 125
  • Möjlighet att handla aktier i pensionen, även under utbetalning

Vill du veta mer? Ring gärna oss på Nordnet Private Banking på 010-583 37 00 eller skicka in dina uppgifter så hör vi av oss.

PS. Till dig som är egenföretagare. Du vet väl om att du kan ha företagets tjänstepension hos Nordnet? Låga avgifter och stort utbud kan ge dina anställda en högre pension, och göra dig till en attraktivare arbetsgivare.

Med en tjänstepension på 525 000 kr vid 40 års ålder och 6% i antagen avkastning varje år får du en pensionssumma om ca 4,6 mkr om du sparar hos oss, jämfört med ca 3,6 mkr om du sparar hos ett pensionsbolag som tar 0,65% i kapitalavgift och 240 kr i fast årsavgift. Pensionsåldern är 65 år och uttagsperioden 20 år.

I exemplet har vi räknat med en genomsnittlig årlig avkastning på 6% (kapitaliserat månadsvis med 0,5% vilket ger en effektiv årsavkastning om 6,17%). Om vi istället räknar med det gemensamt framtagna avkastningsantagandet för prognosstandard på 1,90 procent blir skillnaden cirka 220 000 kronor.

Vi vill bara påminna om att ditt sparande kan gå upp och ner. Även om sparande i aktier och fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Sparande i produkter med hävstång innebär ökad avkastningspotential, men också ökad risk och större nedgång vid perioder av negativ marknadsutveckling. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investera.