Allt handlar om detaljerna

Giles Taylors är en välrenommerad designer vars framgångsrika karriär sträcker sig över decennier. Han satte sitt personliga avtryck på flera av världens mest kända bilmärken innan han 2018 startade sin resa på Hongqi.

Med Hongqi var det som att en ny värld av inspiration öppnade sig och redan under första året visste han och teamet hur Hongqi E-HS9 skulle se ut – med en design som för tankarna till Giles Taylors tidigare designarbeten.

– Vi på Hongqi pratar om en “ny ädel estetik”; en sorts lyxig elegans och sinne för handgjorda detaljer, säger Giles Taylor.

Med Giles Taylors förståelse för vad som fungerar på den europeiska marknaden tillsammans med teamen både i München och i Kina vill Hongqi skapa en elbilsflotta för framtiden för hela världen.

Giles Taylor pratar varmt och passionerat om detaljernas betydelse för helheten.

– Om du glömmer detaljerna, blir helhetsintrycket lidande. Vi vet hur man bygger bilar, och jag vet hur viktiga detaljerna är för designen av bilen som helhet, säger han och fortsätter:

– Vi pratar ofta om hur människan reagerar på sin omgivning. I en bil kan det vara så enkelt som hur en liten knapp får någon att le. Den där lilla detaljen som skänker glädje. Ser du tio bilmodeller på en rad, vill du ofta intuitivt ha en eller två av dem extra mycket. Och jag tror att svaret på varför finns i hur genomarbetade detaljerna är.

Just nu pågår ett intensivt arbete med riktningen för det kommande decenniet och de nya modellerna som ska ta Hongqi in i elbilseran.