Ålandsbanken bjöd in till en kväll med temat pensionering utomlands i de populäraste länderna

Trenden är tydlig, allt fler svenskar utvandrar. Förra året flyttade över 50 000 svenskar till ett annat land. Många av dessa är nyblivna pensionärer som bosätter sig i länder med varmare klimat. Beroende på vilket land du flyttar till skiljer sig lagar & regler kring sjukvård, boende och skatt markant.

Den 15 november bjöd Ålandsbanken Private Banking in Connoisseur Clubs medlemmar till en kväll med temat pensionering utomlands i de populäraste länderna.

Göran Andersson, VD och grundare av Sparsam Skatt berättade under kvällen om vilka regler som gäller vid flytt från Sverige samt beskattning utomlands.

Hur beskattas min pension i Sverige och när finns det risk för dubbelbeskattning? Vad gäller vid beskattning av bolagsförsäljning? Och hur skiljer sig reglerna för sjukvård, boende och skatter. Detta och mycket mer fick vi svar på den 15 november.

Foto: Filip Gustafsson

När du anmälde dig som medlem i Connoisseur Club lämnade du namn, ort, mobilnummer och e-postadress. Vi använder dessa uppgifter för att kontakta dig med erbjudanden eller inbjudningar till event, om det sker ändringar vad gäller tid och lokal, etc.

På våra event kan fotografering komma att ske. Skulle fotografering ske förbehåller vi oss rätten att använda dessa bilder, både i tryckta och digitala medier. Notera att även andra medier kan vara på plats och fotografera vilket innebär att bilder kan komma att publiceras på andra plattformar än Connoisseurs.

Dina uppgifter delas inte vidare till tredje part. Du kan när som helst avregistrera dig från vår distributionslista, samt korrigera dina uppgifter genom att gå in på din sida på Connoisseur Club eller skicka mail till info@connoisseurint.se. Går du in på din sida kan du välja att fortsätta vara medlem i klubben. Väljer du att mejla oss tar vi bort ditt medlemskap i klubben i syfte att inte längre hantera dina personuppgifter.
För mer information om vår personuppgiftspolicy www. connoisseurint .se

Om du anser att vi har hanterat dina personuppgifter på ett felaktigt sätt har du möjlighet att lämna klagomål till Datainspektionen, som är tillsynsmyndighet i Sverige. Fullständig information hittar du på datainspektionen .se.